Webdesign

"Uw website op maat met gebruiksvriendelijk CMS"

Webdesign

In principe is webdesign het ontwerpen van websites, maar vaak wordt ook het technisch ontwikkelen (programmeren) van websites als onderdeel van webdesign gezien. Wanneer er een ontwerp gemaakt wordt, is het nog steeds een plat iets, het is de vertaalslag naar code die het ontwerp omzet naar een interactieve website. De programmeertalen die hierbij gebruikt worden zijn HTML, CSS en JavaScript.

Omdat er tegenwoordig heel veel verschillende apparaten zijn waarmee een website kan worden bezocht, is het belangrijk dat de website er op ieder apparaat goed uitziet. Hiervoor maken wij gebruik van een "responsive design", een website die zich automatisch aanpast aan de afmetingen (resolutie) van het scherm van de bezoeker. Op een mobiele telefoon met een klein scherm moet de tekst net zo goed te lezen zijn als op een desktop of laptop met een groot scherm. Het is zelf mogelijk om bepaalde content op een smartphone nadrukkelijker aanwezig te laten zijn of zelfs helemaal niet als de informatie niet belangrijk is.

Naast de verschillende apparaten zijn er ook veel verschillende browsers en helaas allemaal met verschillende mogelijkheden én beperkingen. Bij de realisatie van iedere website houden wij hier rekening mee zodat vrijwel iedere bezoeker een optimale beleving van de website kan hebben.

Het ontwerpen van een website is een vak apart en dient te worden uitgevoerd door een professionele artdirector of grafisch vormgever. Uw website is immers uw online visitekaartje. Vandaar dat wij hiervoor samenwerken met diverse bureau's.

Uiteraard komt er bij het programmeren van een website ook veel creativiteit kijken en daarom noemen wij dit gehele proces webdesign.
Dus hebt u een website nodig of is uw huidige website toe aan een verfrissing? Neem dan contact met ons op.